Avalon Marshes

Avalon Marshes Wetlands Centre, Westhay, Somerset
Proposed visitor centre

After winning Natural England’s design competition for a new visitor centre at the Shapwick Heath National Nature Reserve, MRA was appointed to develop the scheme for an attractive and inspiring destination, serving as a hub from where people can explore the Somerset Levels and Moors. The design uses a series of round timber-framed buildings that are linked together and rest as lightly as possible on the peat of the Somerset Levels like a flotilla of coracles. The repeated form of the conical thatched roofs lends the Centre a distinct and unified presence, so that when visitors arrive they have the impression of a building that is confident of its place in the landscape.

Avalon _Marshes
View project information sheet